Troldkirken

troldkirken

Idag gik vi tur ved Troldkirken, som er en gammel runddysse, der ligger ude ved Sønderholm. Troldkirken er en stor runddysse, hvor man begravede folk i bondestenalderen. Jeg vidste faktisk ikke at der ligger sådan et gammelt oldtidsminde næsten lige i vores baghave, men det er da helt sikkert noget som er bevaringsværdigt.

Der går også historier om, at der bor trolde inde i højen. Men dem så vi nu ikke noget til. Og spørgsmålet er om det nu også kan være helt rigtigt.

troldkirken_fredetpunkt

Troldkirken ligger midt i det flotte landskab med en masse marker omkring og man kan se Limfjorden bugte sig i horisonten. Der var en masse vind idag, så vi er godt forblæste.

Troldkirken Udsigt ved Troldkirken

Troldkirken skilt

3 thoughts on “Troldkirken

  1. Min morfar vidste ret meget om troldkirken, da den nærmest lå i hans baghave, og det faktum at han var meget intereseret i historie og den slags.

    Sagnet fortæller at Gjøltrolden var træt af at høre på Sønderholm kirkes ringen, så han kastede en sten efter den. Men han ramte ikke, og derfor ligger troldkirken der hvor den ligger!

  2. Så vidt jeg husker at have læst var der også noget med, at folk mente at de havde set trolde i og omkring troldkirken. Og der var også noget med at man kunne se lys inde i højen ved aftentid.

    Det er ret interessant med sådan nogle gamle historier.

    Tak for info 🙂

  3. Troldkirken er IKKE en rundysse — men en langdysse – ca 50 lang og med 47 store randstene — Fredet som en af de første fortidsmindesmærker e Danmark i 1807 –

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.