Systemskifte i kabinettet

Efter at min computer i noget tid har kørt lidt haltende og har spruttet bare for at holde Windows XP kørende, tog jeg konsekvensen og ikke bare geninstallerede Windows XP, men også Linuxdistributionen Ubuntu, for at se om ikke der kan vrides lidt mere ud af min ældre maskine.

Windows installationen
Installation og opsætning af Windows tog som sædvanligt en krig – Udvover selve Windows-installationen skulle der jo ogsÃ¥ installeres drivere, email-klient, Officeprogram, antivirus-program og ikke mindst download og installation af alle Windows-opdateringer. Men nu kører Windows igen sÃ¥dan nogenlunde godt.

Ubuntu installationen
Installationen af Ubuntu tog knap så lang tid. Det eneste der udfordrede lidt, var at jeg lige skulle finde ud af manuelt at partrtionere den rigtige disk og sørge for at Grub-bootloaderen blev installeret på det rigtige drev. Men derudover var installationen smertefri og gik forholdsvis hurtig.

Efter installationen giver systemet mulighed for at hente en række opdateringer og drivere, som automatisk downloades og installeres. Det gjorde i hvert fald at blandt andet mit grafikkort, trådløse netkort og printer automatisk blev installeret, meget smart. Ubuntu ser ud til at køre mere stabilt end Windows og trækker umiddelbart ikke lige så mange systemressourcer.

Udseendet er anderledes, men man kan mange af de samme ting, hvis man ikke umiddelbart skal bruge nogle programmer der kun leveres til Windows. Så vidt jeg ved, kan man vidst også godt få nogle Windows-programmer til at køre under Ubuntu, men så meget har jeg ikke kigget på det endnu.

Ubuntu

Designet i Ubuntu minder om Windows-brugergrænsefladen. Det fede ved Ubuntu er at mange programmer er præinstallerede og gratis.

2 thoughts on “Systemskifte i kabinettet

  1. Det er godt at høre! Men husk nu at bruge Ubuntu og ikke bare lade det ligge som et projekt du kan hive frem en søndag eftermiddag (dvs aldrig). Man lærer aldrig at bruge det hvis ikke man bruger det.

  2. Jeg vil helt klart bruge Ubuntu. Jeg har for nogle år siden forsøgt mig med en anden Linux-distribution, men den fik jeg aldrig brugt, da den ikke helt havde alle de standardting man skal bruge.

    Men med Ubuntu kan jeg umiddelbart se mange fordele. Her er allerede installeret OpenOffice, Gimp, emailklient og ikke mindst Firefox. Og så er det bare nemt at installere ting og systemet er kompatibelt med alt hardware i min PC uden at der skal gøres noget ekstra.

    Selv iPod og kameraet arbejder glimrende sammen med Ubuntu. Et kanon godt alternativ til Windows. Her er Linux virkelig nÃ¥et langt i forhold til brugervenlighed og det at nÃ¥ den “almindelige” bruger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.