Kollund skov og Gendarmstien

Kollund skov

Godt nytår! Så er vi kommet hjem igen efter at have tilbragt nogle dage i Kollund hos Pias forældre, hvor vi fejrede nytår og fødselsdag sammen med familien.

Flensborg Fjord Flensborg Fjord

Kollund ligger lige ved siden af Flensborg Fjord og der er masser af flot skov, som man kan gå tur i. Så det gjorde vi for at få lidt frisk nytårsluft i det flotte vejr.

Vi gik en tur ned forbi molen, hvor SpritbÃ¥den i “gamle” dage sejlede frem og tilbage mellem Kollund, Flensborg og Glücksburg.

Flensborg Fjord

Jeg husker i de gamle dage, hvor jeg som lille purk blev bænket ved en vinduesplads i den trange båd og fik serveret karrypølse med pommes frites. Efter festmåltidet gik turen ned i skibets butik, hvor der skulle handles slik, helst skumfiduser og Rittersport og hvor forældrene fyldte på med sprut og cigaretter, som de senere når vi kom i land, gjorde alt for at gemme for tolderne. Når man kom i land, skulle man gennem huset på molen og forbi tolderne, der med deres skarpe blikke fangede smuglerne. Der var altid en eller anden spænding ved at gå derigennem husker jeg.

Kollund skov Kollund skov

Vi gik en tur gennem Kollund skov, hvor Gendarmstien går igennem og forbi den tyske grænse. Her gik Pias farfar som Gendarm og patruljerede grænsen sammen med sin hund.

Det er en flot skov som ligger direkte ned til Flensborg Fjord og hvor der er flere kløfter, som skal passeres over bro.

Flensborg Fjord Grænseovergang

En bro for enden af Flensborg Fjord markerer grænseovergangen til Tyskland ved Skomagerhus og Kupfermühle. Hvis du har været ved grænsen og købe billige dåseøl, kender du måske Fleggaard-butikken som ligger højt placeret ved Kruså-grænseovergangen.

Vi gik lige en tur over grænsen og købte lidt chokolade til hjemturen ved Fleggaard.

Kort

Grænseovergang Gendarmstien

Flensborg Fjord

På vej hjem var solen ved at gå ned over Flensborg Fjord. Det gav en rigtig flot himmel og masser at tage billeder af.

Flensborg Fjord Flensborg Fjord

1 thought on “Kollund skov og Gendarmstien

  1. Hej Martin! Meget flotte billeder :)også dem på e-mailen

    Synes det var hyggelig at i var pÃ¥ besøg – glæder os til at se jer den 21.jan.

    Kærlige hilsner Svigermor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.