Rubiks terning – se den har farver!

I sidste uge dumpede et nyt stykke legetøj ind ad døren og siden har jeg været hooked af dette stykke simple legetøj. Der er blevet drejet og grublet og drejet lidt mere.

Selvom Rubiks terningen blev opfundet i 1974 og blev lanceret kommercielt i 1980, så er det stadig et af de mest geniale stykker legetøj der er lavet. Jeg husker Rubiks terningen fra dengang jeg var barn, men formåede aldrig at lave den, selvom jeg forsøgte i lang tid.

Jeg har de seneste par dage haft tid til at forsøge mig lidt med at lære hemmeligheden bag Rubiks terningen og har endelig formået at lave terningen. Men det er en kort fornøjelse, for lige så hurtigt som den er lavet, lige så hurtigt bliver den lavet i uorden igen, så jeg kan forsøge mig igen.

Rubiks terningen er fantastisk tidsfordriv når man har ferie og jeg har efterhånden brugt en del tid på terningen. Jeg slapper i hvert fald godt af, når jeg roterer på de farvede firkanter og forsøger at lære systemet. Det går fremad og jeg er allerede tæt på at have lavet terningen igen. Men der er lang vej endnu, før jeg bliver lige så god som ham her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.