AaB-Celtic – videre til UEFA-cup

Igår lykkedes det så AaB at slå Celtic 2-1 på hjemmebane i Champions League gruppespillets 5. runde. Det betyder at AaB er ude af Champions League, men at de i stedet har kvalificeret sig til at spille videre i UEFA-cup turneringen.

Fra starten af kampen og hele første halvleg, havde AaB svært ved at få kombinationsspillet igang og Celtic var gode til at bryde og holde på bolden. Den 4-5-1 formation AaB startede med, gjorde at de kom til at spille med lange bolde frem mod Jeppe Curth, ikke helt optimalt mod Celtic der er ret stærke i luftspillet. Dog kom AaB frem til et par chancer og holdt Celtic væk. Det betød at der stod 0-0 ved pausen og at Celtic ikke havde fået et skud indenfor målrammen.

I anden halvleg fik Celtic scoret efter kort tid. Heldigvis gik AaB over til at spille en 4-4-2 formation, hvor Caca kom frem som angriber. Og med indskiftningen af Saganowski og Due, kom der gang i det offensive spil, hvor AaB fik spillet skubbet længere frem.

Det udløste en udligning med ca. et kvarter tilbage af kampen, hvor Caca fra kanten af feltet driblede og skød mod mål. Bolden ramte en forsvarer og sejlede ind over Celtic-målmanden.

Til sidst i kampen pressede AaB på for at få endnu et mål og sejr. Patrick Kristensen kom på banen i stedet for Martin P., så AaB de sidste 5 minutter nærmest spillede en 3-5-2 formation. Celtic satsede også på en scoring og hev målmanden med frem på de sidste hjørnespark.

Men afgørelsen faldt kort før afslutningen, hvor Celtic lavede selvmål efter flot AaB-opspil. Resultat 2-1 og så var der stemning på stadion.

Celtic havde en del fans med, som havde fået et par fad i løbet af dagen. Vi mødte nogle stykker på en pub og de virkede til at være festlige mennesker. De havde flag og bannere med sig, som de satte op alle de steder de rendte rundt i byen og sang og drak fadøl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.