AaB – Villareal 2-2

Igår spillede AaB en fantastisk flot kamp mod spanske Villareal. Resultatet 2-2 var meget tilfredsstillende og fortæller meget godt, at AaB havde en stor andel af kampen, som de med lidt held også kunne have vundet. AaB havde i hvert fald nogle store chancer, som kunne have givet dem sejren. Men når der spilles i Champions League, så skal modstanderholdene ikke have mange chancer og ret meget plads, før det ender i scoring. Det viste Villareal, der var uhyre giftige på deres chancer.

AaB var rigtigt godt med i kampen og formåede at presse Villareal i perioder. Jeg synes det var fedt at se et AaB-hold, der turde spille bolden rundt og udfordre gæsterne. Noget der blev udført rigtigt flot og skabte en del gode chancer.

Villareal kom desværre foran 0-1 kort før pausen på et kontraforsøg. Men allerede 10 minutter inde i anden halvleg udlignede AaB. Andreas Johansson førte bolden frem og prikkede den til Caca der modtog bolden på kanten af feltet omgivet af 3 Villareal-forsvarsspillere. Caca tæmmede bolden og sendte den videre med en fiks hælaflevering ind i feltet, som spillede Jeppe Curth helt fri foran mål. Jeppe Curth tordnede bolden ind i mål på en kontant halvflugter og udlignede til 1-1.

I anden halvleg var AaB rigtigt godt med i kampen og spillede med selvtillid. Så det var lidt nedtur, da Villareal kom foran 1-2 på en chance skabt ud af nærmest ingenting.

Heldigvis formåede AaB at holde moralen høj og kæmpede videre for at få udligningen, som kom med 9 minutter tilbage af kampen. Der var frispark lige udenfor feltet og da Anders Due løber til bolden ved man at det bliver godt. Anders Due krøller bolden over muren og ind i nærmeste målhjørne, helt oppe i krydset og helt ude ved stolpen. Jeg tror lige at bolden snitter stolpen. Et super smukt udført frispark, helt uden chance for keeperen og udligning til 2-2. Der brød stemningen for alvor ud i et jubelbrøl på stadion, fantastisk.

Da Celtic også fik et point mod Manchester United, betyder det at AaB og Celtic stadig har samme pointantal og at kampen på Aalborg Stadion om 3 uger mod netop Celtic bliver afgørende. Den skal vindes, hvis AaB skal ende på 3. pladsen i puljen.

Det var en fantastisk aften på Aalborg stadion.

Anders Due udligner til 2-2 direkte på frispark