Blindekørsel

Forleden var der et afsnit af Mythbusters på Discovery, hvor en blind mand skulle køre en bil ved at passageren guidede ham i hvad han skulle gøre. Forsøget lykkedes ret godt og det viste sig at den blinde mand, godt kunne køre bilen ved at følge de instruktioner som passageren gav ham. Drej lidt til højre, drej lidt til venstre, giv gas, brems.

Næste forsøg var at passageren skulle drikke sig fuld og så igen guide den blinde mand bag rattet. Instruktionerne bar præg af at alkoholen var gået i blodet og det endte med at den blinde mand kørte som om det var ham der var fuld.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvad en politibetjent vil gøre, hvis han møder en blind mand bag rattet i en bil og med en æskestiv passager som guide.

Først og fremmest har den blinde mand med stor sandsynlighed ikke et kørekort, det er jo en forseelse i sig selv. Men kan han dømmes for at køre spritkørsel? Hans øjne på vejen er jo den stive medpassager, hvis instruktioner får den blinde fører til at køre som en spritbilist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.