AaB tæt på Champions League

Her til aften spillede AaB den første kamp mod litauiske FBK Kaunas i 3. kvalifikationsrunde til Champions League i fodbold og vandt fortjent 2-0 på Aalborg stadion foran knap 6400 tilskuere.

Med sejren i aften er AaB meget tæt på at kvalificere sig til Champions League for anden gang i klubbens historie. Om 14 dage spilles den anden kamp i Litauen og jeg tror på at AaB nok skal klare skærene og nå til Champions League turneringen.

I aften viste AaB holdet i hvert fald, at de var bedre end Kaunas. AaB startede med flot spil og havde et par gode chancer indenfor det første kvarter. Men det var svært at spille sig igennem et meget defensivt litauisk hold, der tydeligvis spillede på kontra og pakkede alle mand ned i forsvaret.

Kaunas kom ikke frem til nævneværdige chancer og havde generelt ikke bolden ret meget. NÃ¥r de erobrede bolden i forsvaret, blev den bare losset langt frem til den enlige angriber, der sÃ¥ stormede efter den. Men AaB forsvaret var gode til at stoppe de kontraforsøg der kom. Den enlige angriber formÃ¥ede to gange at være offside pÃ¥ udspark fra egen mÃ¥lmand, virkeligt flot 🙂

Første halvleg endte 0-0 men med klart mest spil og chancer til AaB. Fra anden halvlegs start var der dømt powerplay mod Kaunas mål, uden det dog endte med andet end et par store chancer, bla. til Kasper Risgård der fra nært hold sparkede bolden over mål.

Midt i anden halvleg kom Caca på banen og han var helt i hopla idag og spillede en god kamp. I det 71. minut spillede AaB sig frem til et indlæg som Caca satte hovedet på og scorede til 1-0. Herefter forsøgte Kaunas at komme lidt længere frem på banen, men formåede ikke at score. AaB fortsatte det fine angrebsspil og med 4 minutter igen kunne Jeppe Curth heade bolden i kassen til 2-0 og vild jubel på tribunen.

Jeg glæder mig til kampen om 14 dage, hvor AaB kan spille sig i Champions League gruppespillet. Lykkedes det AaB at komme i Champions League, bliver modstanderne af en lidt anden kaliber. Men det kommer til at blive nogle kanon kampe pÃ¥ Aalborg stadion. Det tyder pÃ¥ at det bliver et godt fodbold efterÃ¥r 🙂