Malaga

Idag tog vi bussen ind til Malaga. Det viste sig at være utroligt nemt, da bussen kører fra hovedvejen her i Benalmadena og direkte til Malaga centrum. En tur på knap en times tid, som koster 1,35 euro.

Bussen var noget skrammel, men sammenlignet med de busser der kører rundt i Aalborgs gader, så var det vidst nogenlunde det samme. Samme dårlige komfort, samme larm og skramlen og samme grafitti på sæderne.

busbillet

Vi hoppede af midt i Malaga og gik op til katedralen, som vi ikke nåede at besøge sidst vi var i byen for et par år siden.

Katedralen i Malaga Katedralen i Malaga

Det er en stor og flot katedral de har i Malaga og man må sige, at katolikkerne går meget op i udsmykningen af deres kirker. Der var mange detaljer rundt om i kirken og udstilling af gamle historiske ting fra kirken.

Katedralen i Malaga Katedralen i Malaga

Da vi kom ud af kirken igen, stødte vi ind i en mand som ville sælge et kort over Malaga. Vi lugtede lidt lunten om at han var en suspekt type, men alligevel endte det med at vi halsede rundt i byen med vores “ven” som guide. Han kunne jo trods alt vise os den anden side af Malaga, hvor de lokale bor og attraktioner som man ellers ikke falder over.

Og det blev da noget af en oplevelse. Ikke på grund af de “flotte” ting og steder han viste os, for det var nogle faldefærdige og grafittibemalede monumenter og springvand han viste os. Men mere på grund af de små gader vi kom igennem med mange spændende baggårde. Vi kiggede os hele tiden over skulderen, for det lignede ikke byens bedste børn der boede i det kvarter.

Men efter en 15 minutters gåtur, stoppede “touren” og vores fine ven ville have betaling. Fair nok, det havde vi jo også regnet med, så jeg fandt et par euro frem til ham. Men det var ikke fint nok for herren, som forlangte 20 euro for turen. Aldrig i livet! Jeg gav ham de 4-5 euro, jeg havde fundet frem i småpenge, i hånden og så gik vi vores vej væk fra tudemarie.

Malagas "bedste" guide

Utrooligt flot springvand... malaga-gade

Vi gik på cafe for at få noget middagsmad og jeg bestilte salat og en toast, med hvad jeg troede bare var hvidløgssmør. Det positive var, at der var hvidløgssmør på brødet, men det negative og lidt ulækre var, at der også var glasål på brødet, altså babyål. Jeg var lige ved at brække mig, det så simpelthen for ulækkert ud. Men vi fik da et godt grin ud af det og servitricen kiggede også lidt underligt, da hun hentede tallerkenen med den urørte toast. Eller det vil sige, vi smagte nu godt nok lige på en enkelt glasål, føj…

klamtoast

Vejret hernede er lidt kedeligt idag. Det har småregnet dagen igennem og været 11-12 grader. Lige nu regner det, så det er godt at vi kan være indendørs. Vi hører at der er snestorm i Danmark igen, ikke lige et vejr jeg har lyst til at komme hjem til. Så er det trods alt bedre med regnvejr.

Malaga by