I tv programmet Gi’ mig 5 skal deltagerne gætte hvor mange procent af danskerne, der gør forskellige ting. Det kunne f.eks. være hvor mange procent af danskerne der tror på et liv efter døden.

Deltagerne skal så gætte procentdelen og har undervejs hjælp fra publikum, der kommer med deres forslag som vises på storskærmen. Udfra publikums valg kan en tendens ses og deltageren kan så vælge at følge publikums valg.

Det underlige ved den statistik der kommer ud fra publikums valg, er at der altid er nogle der vælger at svare 100% som svar på alt uanset spørgsmålet.

“Hvor mange procent af danskerne tror du går med røde underbukser?”. 100% vælger en tåbe at svare. Og ikke bare på det spørgsmål, nej på ALLE spørgsmål er der en klaphat der svarer 100%. Det er sgu da for tåbeligt. Godt nok er det et underholdningsprogram, men alligevel bør man kunne forvente lidt seriøsitet når vi snakker statistik.

Ingen kan være så dårlig til at gætte den statistiske sandsynlighed.